Karboksiterapi

Karboksiterapi nedir?

Cilt altına karbondioksit verilmesi esasına dayanan bir tedavi metodudur. Karbondioksit cilt altında bölgesel doku kan akımını hızlandırarak etki yapmaktadır. Bunun yanı sıra direk yağ kırıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle bölgesel incelme ve selülit tedavisinde çok etkin bir yöntem olarak kabul görmektedir.

Karboksiterapinin vücuda bir zararı varmıdır?

Kesinlikle yoktur. Çünkü karbondioksit vücudumuzda doğal yollardan üretilen bir gazdır. Bu nedenle vücutta herhangi bir reaksiyona neden olmaz. Solunum yoluyla kolaylıkla atılabilmektedir. Merkezimizde yapılan karboksiterapi işlemi sırasında akupunktur noktalarını kullandığımız için acı duymazsınız ve morarma da görülmemektedir. Üstelik aynı anda akupunktur tadavisi olmuş gibi de olur.

Karboksiterapi nerelerde kullanılabilir?

Selülit, bölgesel incelme, doğum sonrası veya hızlı kilo alıp vermeye bağlı oluşan çatlaklarda, liposuction–lipoplasti öncesi ve sonrası cildin toparlanmasında, saç dökülmelerinde, gevşek ve sarkık göğüslerin toparlanmasında, yara iyileştirmede, cilt gençleştirme tedavilerinde destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Karboksiterapi nasıl etki gösterir?

Uygulama bölgesinde dolaşımda artış meydana gelir, böylece toksinlerin atılımı arttırılır, o bölgedeki ödemler çözülmüş olur, doku yenilenmesi uyarılır, dokuya ulaşan oksijen miktarı arttığı için o bölgedeki yağın yakılması ve cildin tekrar yapılanarak sıkılaşması sağlanır.

Karboksiterapi nasıl uygulanmaktadır?

Tedavi hızlı, rahat, etkili ve cerrahi olmayan bir yöntemdir. Tedavi karbondioksit gazının cilt altı doku içine enjekte edilmesi prensibine dayanır. Enjekte edilen gaz, doku tarafından emilir. Problemin büyüklüğüne ve çeşidine göre haftada bir veya iki seans olacak şekilde toplam 10-20 seans arasında uygulama önerilir. Tedavi başladıktan sonra tedaviye özel nedenlerden dolayı ara verme süresi bir haftayı geçmemelidir.

Karboksiterapinin yan etkisi varmıdır?

Uygulama bölgesinde hafif bir yanma ve dolgunluk hissi olabilir. Tedaviden hemen sonra 1-2 saat süren geçici bir ödem olabilir. Tedavi sonrası 4 saat boyunca banyo, havuz veya sauna gibi su ile ilgili aktivitelerden kaçınılmalı ve dar ve bedeni sıkı sıkıya saran giysiler giyilmemesi gereklidir.

Yaklaşık 80 yıldır tıp alanında tedavi maksatlı uygulanan karboksiterapi, 1990 yılından beri Amerika, Avrupa ve bir çok uzak doğu ülkesinde cilt ve vücut deformasyonlarında başarılı bir rehabilitasyon yöntemi olarak uygulanıyor.

Sorunun türüne ve büyüklüğüne göre değişik miktarlarda verilen karbondioksit gazı dokularda yağların tüketimini hızlandırıyor, ciltte elastikiyeti artırıyor, şişlikleri indiriyor, göğüs ve çene altı - yanak sarkmalarında dokuları sıkılaştırarak yüz ovalini düzeltiyor. Ayrıca erkek hastaların memelerin küçültülmesi ve vücut deformasyonu problemlerinde de son derece kolay bir uygulama seçeneği oluşturmakta.

Başarılı uygulama alanları

Karboksiterapi özellikle diabete ve sedef hastalığına bağlı cilt bulgularının azaltılmasında etkili,

Bölgesel yağ fazlalıklarında yapılan liposuction işlemlerinden önce ve sonra bir kaç seans karboksiterapi, ameliyat başarısını artıryor,

Bölgesel yağ fazlalıkları, doku sarkmaları, bacaklardaki kılcal damarlar, ameliyat izleri ve çatlakların tedavisinde sonuç veriyor.

Karboksiterapi uygulamasını isteyen hastaların başarısız tedavi yöntemleriyle karşılaşmamaları için karboksiterapi yapılacak cihazın CE belgesini sormaları ve bu onayı görmeleri son derece önemli, çünkü patentlenmiş karboksiterapi cihazı ile dokuya verilen karbondioksitin verilme şekli, dinlenme aralıkları vs. gibi bazı özellikler karbondioksit tedavisinin başarısını yönlendirmekte.