Alexandrite Lazer Epilasyon
Doktor kontrolünde hijyenik etkin ve kalıcı çözüm
FDA onaylı A.B.D. malı alexandrite lazer
Her seansta tüylerinizde yüksek oranda azalma
Kıl dönmelerinin ilk seanstan itibaren giderilmesi
Esta doktor olmayan kişilerce sadece ticari amaçla kurulmuş bir merkez değildir, 1990'dan beri tıbbın çeşitli alanlarında hizmet veren, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Adnan Erdinç tarafından kurulmuş olan köklü ve ciddi bir sağlık kuruluşudur.
Epilasyonda size en uygun cihazı seçmeniz çok önemli bir husustur. Lazer diye size tanıtılan cihazların çoğu ucuz, etkisiz ve yanık izi riski taşıyan cihazlar olup sizi kalıcı olarak kıllarınızdan kurtaramaz. Doktor kontrolü olmadan, çok ucuz fiyatlar ile, bitme garantili kampanyalar yapılarak kullanılan cihazların kalıcı etkisi olmayıp ciddi yanık ve leke tehlikesi bulunmaktadir.
Fakat lazer epilasyon için en iyi cihaz dahi kullanılsa, bu cihazın kullanılış tekniği ve uygulamanın yapıldığı kuruluşun protokolleri, hatta niyetleri elde edeceğiniz sonucu belirleyecektir. Estada size duymak istediklerinizi değil sadece doğruları söyleriz; yanıltıcı paket programlar v.b. ile sizi aldatmaya çalışmayız, gerçekleşebilecek sonuçları söyleriz. Kalıcı sonuç veren FDA onaylı ABD malı lazer epilasyon cihazlarının uygun dozlar ile kullanımı sayesinde hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı olarak kıl sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Paranızı ve sağlığınızı riske atmayınız, tercihinizi detaylı bir araştırma sonucu yapınız.
Merkezimize başvuranların öncelikle cilt ve kıl analizi yapılır, hangi tip lazerden (Alex, Diod, Nd-Yag yada IPL) fayda görebileceği anlaşılıp ona göre tedaviye yönlendirilir. Alexandrite lazerleri Amerikanın ödül almış cihazlarıdır.
Ücretlendirme yaptırmayı düşündüğünüz bölgeye göre ön görüşmede belirlenir.
Lazer epilasyonda verilen fiyatlar seans başınadır. Kampanya döneminde uygulamaya başlanan bölgelerde kampanya bitse dahi seans fiyatlarınız arttırılmayacak aksine İlerleyen seanslarda indirimden faydalanabileceksiniz.
Lazer Epilasyonda ne tip lazerler kullanılır?
Epilasyon amaçlı kullanılan lazerler alexandrite, ruby, diod, nd yag olarak sayılabilir. Bu lazerlerin isimleri yaydıkları enerjinin dalga boylarına göredir. Ayrıca üreten firmaların adlarına göre de Candela, Soprano, Epicare gibi adlarla anılırlar.Koyu renkli ve kalın tüyler ısıyı daha iyi tuttukları için lazer epilasyon ile tedavileri daha başarılıdır. Tüy rengi cilt renginden koyu olanlar en kısa sürede en az yan etki ile sonuca ulaşabilirler.
Alexandrite Lazer
Türk insanı genellikle çok koyu olmayan ten rengine ve koyu renk kıl yapısına sahiptir, bu nedenle Alexandrite lazer için en uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken epilasyon sonrasında kalıcı yanık sorununa yol açmaz. Cihaz cilde 3 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz. Esta'da lazer epilasyon için Alexandrite lazer cihazları kullanılır.
NdYag lazer:
1064nm lazer epilasyonda kullanılan dalga boyları arasında kromoforlar tarafından en az tutulan ışın olduğundan etkinlik de az olmakta, etkinliği sağlayabilmek için de verilen enerjiyi arttırmak gerekmektedir. Yüksek enerji acı hissini dayanılması zor boyutlara çıkarttığından hastaların çoğu tedavi sürecini yarım bırakmaktadır. NdYag'daki önemli ve tehlikeli risk ise ciddi ve kalıcı iz bırakan yanık ihtimalidir.
Diode lazer:
Sadece koyu renk cilt yapısı olanlarda pigment absorpsiyon oranı düşük olduğundan cildi korumak için tercih edilebilir. Fakat bu nedenle de verilen enerji miktarı arttırılacağından hissedilen acı fazladır. Yüzeyel kıl köklerine etki eder, kalın ve kökleri derinde olan vücut kılları için önerilmez, cihaz cilde temas ederek uygulama yapıldığından hijyen açısından sorun olabilir. Bu yüzden her hastadan sonra başlıkların dezenfeksiyonu çok önemlidir.
(Referans: Pers. Comm. Nov. 2006, Larry Kunze, M.E., President of Rocky Mountain Laser College, Inc, state certified medical laser professor)
Lazer kıl köklerine nasıl etki gösterir?
Lazer, Selektif Foto-Termoliz (ışık ısısıyla seçici tahrip) adı verilen bir mekanizma üzerinden etki gösterir. Deriye lazer atışı yapıldığında, ışık mili saniyeler içinde deriden emilmeksizin geçer ancak kıl kökü ve kıl gövdesi tarafından emilir ve kıl kökü içinde yüksek ısı meydana getirerek kıl kökünün tahrip olmasına yol açar.
Lazer epilasyon güvenli midir ?
Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından biri de lazer epilasyondur. Lazerin epilasyon amaçlı kullanımında kanserojen etki yoktur, kimyasal bir madde veya radyasyon etkisi olmaz. Merkezimizde kullanılan FDA onaylı cihazlar ABD ‘den İngiltere’ye, Avustralya’ya kadar birçok gelişmiş ülkede kullanılmaktadır. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
İşlemler acı verir mi?
Merkezimizdeki lazerler soğutucu ile birlikte kullanılmakta olduğundan derinin ısınmasına bağlı bir ağrı-acı meydana gelmez.
Soğutucu sayesinde kıl kökündeki reaksiyon da nisbeten az hissedilir. Tedaviler sırasında herhangi bir lokal anestezik ya da ağrı giderici gerekmez.
Lazerli epilasyon hangi bölgelerde uygulanır?
Bütün vücuda uygulanabilir. Yüz, ense, boyun, kulaklar, kaşlar, kol, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuzlar, belde uygulandığı gibi, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi hassas bölgelerde de tehlikesizce uygulanabilir.
Erkeklerde lazer epilasyon ?
Erkekler özellikle omuz,sırt,göğüs,sakal üstü, kaşların arası, ense,boyun bölgelerindeki kıllardan kurtulmak için tedavi oluyorlar.
Lazer epilasyon ile ortalama 5-6 seansta kıllardan tamamen kurtulanabileceği gibi, uygulama 2-3 seans yapıldıktan sonra bırakılarak kılların seyreltilmesi ve daha ince hale getirilmesi mümkün.
İşlemler ne kadar sürer?
İşlem yapılan bölgenin genişliğine göre değişir. Örneğin dudak üstü 1 dakikada biterken sırt 0,5 - 1 saat sürebilir.
Tedaviden sonra deride ne gibi bir değişiklik gözlenir?
Bazı ciltlerde pembelik veya kızarıklık olabilir.
Tedaviden sonra yapmamam gerekenler nelerdir?
Lazer epilasyondan hemen sonra sıcak banyo, hamam, sauna yapılmamalıdır, ılık duş alınabilir. Bir hafta kese gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; bir saat ila birkaç gün arasında kızarıklık oluşması normaldir.
Tedaviden sonra hemen günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.
Tedaviden sonra bir hafta süreyle güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum’a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınırsa (özellikle yüz bölgesi için) yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır.
Yüze uygulanan bir tedaviden sonra makyaj yapılabilir mi?
Kızarıklık oluşmayan bir tedaviden sonra işlem gören bölgeye makyaj malzemeleri rahatlıkla uygulanabilir.
Lazer uygulamasından sonra işlem bölgesindeki tüylere ne olur?
Dökülme tamamlandıktan sonra o bölgede birkaç hafta süreyle yeni tüy çıkmaz. Yeni tüyler çıktığı zaman ise yeni seans zamanı gelmiş demektir.
Lazer işlemlerine başlamadan önce ne yapılması gerekir?
1. Lazer uygulamasından önce solaryuma girmeyiniz, güneşlenmeyiniz.
2. Lazer epilasyon uygulanacak bölgeye son 20 gün içinde ağda cımbız ve epilatör gibi kökten alma işlemi yapılmamalıdır.
3. Lazer epilasyon uygulanacak bölgedeki kıllara sarartıcı sürmeyiniz ve boyamayınız.
4. Lazer epilasyon uygulanacak bölgede makyaj malzemesi olmamalıdır.
5. Akne tedavisinde kullanılan ilaç alıyorsanız bize mutlaka bilgi veriniz.
6. Lazer epilasyon seansına gelmeden eğer vücudunuza uygulama yaptırmayı düşünüyorsanız 4 gün önce jilet ile kısaltınız. Ancak yüzünüze uygulama düşünüyorsanız makasla kısaltma yapabilirsiniz. Yada hiçbir şey yapmadan gelebilirsiniz, kısaltmalar kliniğimizde tarafımızdan yapılabilmektedir.
Sonuçlar kalıcı mıdır?
Hormonal nedenli tüylenme vakalarında yeniden bir hormonal düzensizlik meydana gelecek olursa yeniden tüylenme artışı görülmesi tabiidir. Bunu bir tarafa bırakacak olursak, günümüzün gelişmiş yüksek güçteki lazerleriyle etkin dozlarda yapılan bilinçli tedavilerde bir bölgede bitmiş bir tüylenmenin yeniden başlaması olası görünmemektedir.
Lazerle tüy giderme tedavi ilkelerini gözden geçirecek olursak; etkili bir lazer tedavisinde her bir seansın sonucu yaklaşık %20 gibi kıl kökünü sayıca azaltmak şeklinde kendini göstermektedir. Bu azalmanın oranı kişiden kişiye değişir ancak her durumda, devam eden tedavilerde azalma da devam eder. Bu sırada, kıl köklerinde sayıca azalmanın yanısıra zayıflama da meydana gelir. Zayıflamış kökler ise ancak çok uzun süren dinlenme dönemlerinden sonra büyüme dönemine girebilirler. Bu da tedavinin ilerlemesiyle birlikte tüy çıkması için gereken sürenin uzaması anlamına gelir. Dolayısıyla belli bir seansın sonuncu seans olup olmadığını anlayabilmek için sonuncu işlemden sonra 1 yıl beklemek gerekebilir. Bir yıl sonra tüy çıkması halinde ise bu, sonucun kalıcı olmadığına değil, tedavinin henüz bitmemiş olduğuna işaret eder.
Yüzde ve vücutta aşırı tüylenmenin nedenleri
Genellikle aşırı tüylenme kandaki androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına bağlıdır. Androjen erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere, hem erkek hem de kadında bulunan hormonlardır. Androjenler ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert ve uzun kıllara dönüşmesine neden olur. Androjen düzeylerinin yükselmesine ve bunun sonucu olarak da tüylenmeye neden olan durumlar şunlardır:
Menopoz; Bu dönemde yumurtalıklardan östrojen sentezi azaldığı halde androjen sentezi devam eder buna bağlı olarak tüylenme görülebilir.
Genetik; Ailesinde aşırı tüylenme olan kişilerde görülme olasılığı fazladır.
İlaç yan etkileri; Bazı ilaçlar aşırı tüylenmeye neden olabilir.
Polikistik over hastalığı; Bu hastalıkta yumurtalıklarda birçok kist oluşur ve erkeklik hormonları fazla olarak üretilir. Hastalarda aşırı tüylenme, düzensiz yumurtlama, adet düzensizlikleri, kısırlık ve şişmanlık görülür.
Yumurtalık Tümörleri; Nadir olarak görülen androjen salgılayan yumurtalık tümörleri de aşırı tüylenmeye neden olur.
Adrenal (Böbreküstü Bezi) Bozuklukları; Böbreküstü bezlerin büyümesi fazla androjen üretilmesine ve aşırı tüylenmeye neden olur.
Aşırı tüylenmenin nedeninin belirlenmesi; Yapılan hormon testleri ile kandaki androjen ve diğer hormonların seviyesi belirlenir. Ayrıca yapılan ultrasonografik inceleme ve özel radyolojik incelemeler ile yumurtalık veya böbrek üstü bezlerindeki tümörler tespit edilebilir.
Aşırı tüylenmenin tedavisi;
Tüy dökücü kimyasalların kullanımı, ağda, traş v.b. gibi yöntemler ile geçici olarak bu tüylerden kurtulmak mümkündür. Epilasyon kalıcı sonuç veren yöntemlerden biridir. Hormon tedavisi görecek kişilerin epilasyonu bu tedaviye eklemesi uygun olur.